Το χωριό

ΤΕΙΧΙΟ ΔΩΡΙΔΟΣ

Το Τείχιο είναι ένα πανέμορφο μικρό γραφικό χωριό στα Νοτιοδυτικά του Νομού Φωκίδας. Απέχει οδικώς 250χλμ από την Αθήνα, περίπου 2 ώρες, και 25χλμ από τη Ναύπακτο. Στο χωριό μας ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να πεζοπορήσει ή να ποδηλατήσει ανάμεσα σε ρεματιές και πανύψηλα πλατάνια, να επισκεφτεί τα ξωκλήσια, τις πετρόκτιστες παραδοσιακές βρύσες και να γευτεί σπιτικές, τοπικές νοστιμιές στις οικογενειακές ταβέρνες. Στην κεντρική Πλατεία βρίσκεται ο ναός της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, κτισμένος από το 1898 και λίγο πιο κάτω, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, το Λαογραφικό Μουσείο. Στο προαύλιό του, θα απολαύσετε μοναδική θέα και θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε μία από τις καλύτερες φωτογραφίες σας!

Πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα διοργανώνονται όλη τη διάρκεια του χρόνου. Όπως το καλοκαιρινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Ένωση Τειχιωτών Δωρίδας, η γιορτή της πίτας, το παιδικό camp και το TihioRace, αγώνες ορεινού τρεξίματος και ποδηλάτου, κάθε Φθινόπωρο και Άνοιξη.
 

Έχει υψόμετρο 580μ., εκεί που τα πλατάνια, οι πηγές και η άγρια ομορφιά του φυσικού Ρουμελιώτικου πλούτου παρέμειναν σταθερή αξία! 

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Αστυνομία Ευπαλίου: 26340 51111
Δασαρχείο – Δασονομείο: 26340 51258
Πυροσβεστική Ναυπάκτου: 26340 22199
Δήμος Δωρίδας: 22663 50100
Κέντρο βλαβών ΔΕΗ: 11500 (Πανελλαδικό)
Βενζινάδικο (Γεωργακόπουλος Γιάννης): 26340 52600
Ταξί Ευπαλίου (Χαραλαμποπουλος Θανάσης): 6937953404
ΚΤΕΛ Ναυπάκτου: 2634022074
Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου: 2634 360000
Νοσοκομείο Ρίου: 261 360 3000

Σκοπός & Όραμα

Η σελίδα προσπαθεί να συγκεντρώσει όλα όσα μας συνδέουν, τα έχουμε μέσα μας, στην ψυχή μας, σε μπαούλα, σε φωτογραφίες… όμως δεν είναι σίγουρο ότι τελικά θα γίνουν γνωστά στις επόμενες γενιές. Ακόμα, είναι ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων, με μοναδικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής στό χωριό μας.

TIHIO.gr

Θέλουμε τα παιδιά μας που παίζουν σήμερα στην κάτω πλατεία, αύριο να γίνουν με την σειρά τους οι θεματοφύλακες όλων αυτών που εμείς θα συγκεντρώσουμε και θα τους παραδώσουμε. Θέλουμε μέσα από την ιστοσελίδα, να (απο)δείξουμε οτι το χωριό μας δεν είναι τόπος των 15 ημερών τον χρόνο. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους μας για ένα καλύτερο ΤΕΙΧΙΟ.

TIHIO.gr

Η επικοινωνία είναι ανοικτή και αναγκαία για όλους μας. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι εποικοδομητική και βασική οδός βελτίωσης και ανάπτυξης της ιστοσελίδας του χωριού μας. Το χωριό μας, οι ρίζες μας και η υπερηφάνεια μας χρειάζονται συνέχεια. Η ανάγκη μεταβίβασης του τεράστιου πλούτου του τόπου μας στις επόμενες γενιές, μας δίνει δύναμη να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το έργο.

TIHIO.gr
ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΤΕΙΧΙΟ

Τείχιο Δωρίδος

"Το χωριό μας, οι ρίζες μας και η υπερηφάνεια μας..."