Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2012 (12/7/2012)

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι περισσότεροι ξενιτεμένοι μας προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους στο χωριό μας. Γι αυτό το λόγο η Ένωση μας φροντίζει εδώ και αρκετά χρόνια να οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις που θα κάνουν την παραμονή τους πιο ευχάριστη και θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας να ζήσουμε πιο ευχάριστα καθώς και στιγμές από τα παλιά έθιμα του χωριού μας.

Έτσι και φέτος το Δ.Σ. της Ένωσης μας αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου θα περπατήσουμε και θα πάμε στη Ρέρεση απ’ το παλιό μονοπάτι. Θα πιούμε καφεδάκι μεταπρωινού στη συγχωριανή μας Νίτσα κ θα επιστρέψουμε με τα αυτοκίνητα που θα έχει οργανώσει η ένωση μας (σημείο εκκίνησης η εκκλησία του χωριού μας)

Το Σάββατο 11 Αυγούστου θα περπατήσουμε και θα πάμε στη Βαρνάκοβα για ιερό προσκύνημα.Θα ακολουθήσουμε τη καθιερωμένη διαδρομή και η επάνοδος θα γίνει με αυτοκίνητα που επίσης θα οργανώσει η Ένωση μας.

Στις 12 Αυγούστου ημέρα Κυριακή μετά τη θεία λειτουργία θα μεταβούμε στην Αγριλιά, στο τόπο του απαγχονισμού από τους Ναζί το έτος 1943 των συγχωριανών μας Γ. Ζησιμόπουλου και Δ. Καραΐνδρου. Καλούμε όλους να παραστούν στην ιερή τελετή εκδήλωση. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Ρέρεση για καφέ.

Στις 13 Αυγούστου Δευτέρα θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο γήπεδο του μπάσκετ το καθιερωμένο τουρνουά μπάσκετ για τη νεολαία μας και όχι μόνο, μπάσκετ θα παίξουνε και οι μεγάλες ηλικίες γιο αυτό παρακαλούμε εγκαίρως να δηλώσουν συμμετοχή στη παρακάτω οργανωτική επιτροπή

Μαρλίτση Βασίλειο, Σταθόπουλο Ηλία και Πιερράκο Γιώργο


Στις 15 Αυγούστου ανήμερα της Παναγίας που γιορτάζει και η εκκλησία μας, η ένωση μας θα κάνει αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των συγχωριανών μας.

Στις 16 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη γιορτή Πίτας και Νεολαίας. Πρώτη και καλύτερη των εκδηλώσεων η καθιερωμένη γιορτή της πίτας που γνώρισε μέχρι τώρα μεγάλη επιτυχία, με καθολική συμμετοχή όλων των συγχωριανών μας που γίνεται κάθε χρόνο την επόμενη της Παναγίας στο «Πάρκο εκδηλώσεων και Αναψυχής». Όλες οι νοικοκυρές του χωριού μας, που προς τιμή τους γίνεται αυτή η γιορτή ας ανασκουμπωθούν από τώρα και να σκεφθούν τι πίτα θα φτιάξουν και ποια θα φτιάξει τη καλύτερη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η γιορτή Νεολαίας.

                                                                                                               Δ.Σ.

 

Τείχιο Δωρίδος

"Το χωριό μας, οι ρίζες μας και η υπερηφάνεια μας..."