Πολιτιστικός Αύγουστος 2013 (31/7/2013)

Αύγουστος μήνας διακοπών, μήνας χαράς, μήνας πανηγυριών, μήνας εκδηλώσεων, μήνας που οι περισσότεροι ξενιτεμένοι μας, βρίσκονται στο χωριό μας. Γι αυτό το λόγο η Ένωση μας φροντίζει εδώ και αρκετά χρόνια να οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις που θα κάνουν την παραμονή τους πιο ευχάριστη και δίνουν την ευκαιρία σε όλους να περάσουν πιο ευχάριστα, και να θυμηθούν παλιά έθιμα του χωριού μας.

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου θα περπατήσουμε και θα πάμε στη Ρέρεση απ’ το παλιό μονοπάτι. Θα πιούμε καφεδάκι, μετά πρωινό στη συγχωριανή μας Νίτσα κ θα επιστρέψουμε με αυτοκίνητα που θα έχει οργανώσει η ένωση μας (σημείο εκκίνησης η βρύση πλατανάκι)

Στις 12 Αυγούστου Δευτέρα  θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο γήπεδο του μπάσκετ το καθιερωμένο τουρνουά μπάσκετ για τη νεολαία μας και όχι μόνο, μπάσκετ θα παίξουνε και οι μεγάλες ηλικίες γι αυτό παρακαλούμε εγκαίρως να δηλώσουν συμμετοχή στη παρακάτω οργανωτική επιτροπή:
Μαρλίτση Βασίλειο, Σταθόπουλο Ηλία και Πιερράκο Γιώργο

Την Τρίτη 13 Αυγούστου θα περπατήσουμε και θα πάμε στη Βαρνάκοβα για προσκύνημα από την καθιερωμένη διαδρομή και επάνοδο με αυτοκίνητα επίσης που θα οργανώσει η Ένωση μας.

Στις 15 Αυγούστου ανήμερα της Παναγίας που γιορτάζει και η εκκλησία μας, η ένωση μας θα κάνει αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των συγχωριανών μας. Επίσης θα ψαλεί τρισάγιο, με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του χωριού μας, το ανακαινισμένο πλέον μνημείο με δαπάνη του μεγάλου ευεργέτη του χωριού μας Αθανασίου Κ. Καραΐνδρου.

Στις 16 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή  γιορτή Πίτας και Νεολαίας. Πρώτη και καλύτερη των εκδηλώσεων η καθιερωμένη γιορτή της πίτας που γνώρισε μέχρι τώρα μεγάλη επιτυχία, με καθολική συμμετοχή όλων των συγχωριανών μας που γίνεται κάθε χρόνο την επόμενη της Παναγίας στο «Πάρκο εκδηλώσεων και Αναψυχής». Όλες οι νοικοκυρές του χωριού μας, που προς τιμή τους γίνεται αυτή η γιορτή ας ανασκουμπωθούν από τώρα και να σκεφθούν τι πίτα θα φτιάξουν και ποια θα φτιάξει τη καλύτερη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η γιορτή Νεολαίας.

Με εκτίμηση Δ.Σ.

Τείχιο Δωρίδος

"Το χωριό μας, οι ρίζες μας και η υπερηφάνεια μας..."