Έργα στο χωριό μας (4/7/2018)

Αρκετά χρόνια έχουμε να δούμε έργο στο χωριό μας, απο την πλευρά του δήμου. Ούτε καν ένα μικρό έργο ανάπλασης ή συντήρησης κάποιου χώρου (πλατείας , βρύσης, δρόμου -ύδρευσης , νεκροταφείου) τα πάντα σταμάτησαν στο όνομα της κρίσης.

Η ένωσή μας στην προσπάθειά της να ομορφύνει τον τόπο  μας αποφάσισε  να πραγματοποιήσει μερικά έργα ανάπλασης, σε μερικά σημεία του χωριού μας, με την έγκριση βέβαια και την εποπτεία του δήμου. Έργα καλλωπισμού και ποιότητας ζωής των κατοίκων όπως: ανακαίνιση της κάτω πλατείας (πλατείας παλαιού σχολείου), με μεγάλο δωριτή τον Στρατηγό Ιωάννη  Θ. Ρούμπα  και του λαογραφικού μας μουσείου, όπου με έξοδα του Χρήστου Καραΐνδρου αντιπροέδρου  της ενώσεως μας επισκευάστηκε η περίφραξη του σχολείου και τοποθέτησαν περιμετρικά προβολείς για το φωτισμό του κτηρίου
Επίσης, έγιναν ορισμένες παρεμβάσεις και στον δρόμο που ήταν σε άθλια κατάσταση  που  ξεκινάει απ΄  τον επαρχιακό (σπίτι Χαρίτου) μέχρι λαογραφικό μουσείο και κάτω πλατεία μέσω άμπλα (λακκούβες κλπ).

Συγχαίρουμε το Δ.Σ. της ένωσής μας για αυτή του την προσπάθεια και ευχαριστούμε όλους αυτούς που  τη στήριξαν οικονομικά.

Θέλουμε επίσης, να παρακαλέσουμε τοΔ.Σ. της ένωσής μας να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και με τη συνεργασία του δήμου να προβεί και σε άλλες παρεμβάσεις στο χωριό μας, όπως, πρέπει σύντομα να συντηρηθούν τα όμορφα και παραδοσιακά κάγκελα στην είσοδο του χωριού μας από βρύση πλατανάκι  προς Εκκλησία,  να επισκευαστεί ο δρόμος προς το κοιμητή- ριο (Αγ. Μαρίνα),  καθώς επίσης πρέπει να μεριμνήσει να συνδεθεί το αγροτικό ιατρείο με internet καθότι δεν είναι δυνατόν σήμερα ο αγροτικός γιατρός να μαζεύει τα βιβλιάρια υγείας συγχωριανών μας και να συνταγογραφεί στο Παλαιοξάρι ή στην Ποτιδάνεια.

Εύχομαι σε όλους να περάσουμε ένα ευχάριστο καλοκαίρι στο όμορφο χωριό μας.

θεματολογία - Αρχείο: Περιβάλλον 2018 Ανακοίνωση

Τείχιο Δωρίδος

"Το χωριό μας, οι ρίζες μας και η υπερηφάνεια μας..."