Θεατράκι – Πλατεία

    • 5.7 χλμ / 120 υψομετρικά
    • Βαθμός Δυσκολίας 2, Μέτρια διαδρομή
    • Διάρκεια: ~1ώρα

Θεατράκι – Πλατεία


Ξεκινάμε από το Θεατράκι, κάνουμε αριστερά στην άσφαλτο και 150 μέτρα μετά, κάνουμε αριστερά στο χωματόδρομο. Προχωράμε για 2 χλμ σε ήπια ανηφόρα, στρίβουμε αριστερά για Άη Γιάννη, στα 400 μέτρα περνάμε δεξιά μας τον Άη Γιάννη και αρχίζουμε να κατηφορίζουμε, σε 1800 μέτρα βγαίνουμε στην άσφαλτο, όπου κάνουμε αριστερά (είμαστε στο 4.2 χλμ από το Θεατράκι). 300 μέτρα μετά, στρίβουμε δεξιά περνώντας τον Άγιο Κωνσταντίνο, κατηφορικά 300 μέτρα ακόμα, φτάνουμε στην Αγία Μαρίνα, το κοιμητήριο του Τειχίου.

Αμέσως μετά κάνουμε αριστερά, και αρχίζουμε να βλέπουμε τα πρώτα σπίτια, περνάμε από την πλατεία, όπου εκεί βρίσκεται ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κάνουμε στην κατηφόρα δεξιά και ξανά δεξιά στο πλακόστρωτο έχοντας απέναντί μας μία από τις παλαιότερες βρύσες του Τειχίου την “Αλέξω”.

Κάνουμε αριστερά όπου θα συναντήσουμε την παιδικη χαρά και την κάτω Πλατεία. Η συνέχεια του δρόμου καταλήγει στο Παλιό Σχολείο, (όπου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο). Ανεβαίνουμε από το σχολείο προς τα πάνω και στρίβουμε αριστερά στο 1ο στενό, περνάμε από το πατρικό της γνωστής μουσικοσυνθέτριας Ελένης Καραίνδρου και φτάνουμε στην Πλατεία.

Τείχιο Δωρίδος

"Το χωριό μας, οι ρίζες μας και η υπερηφάνεια μας..."